Patriarhia Romana va lansa agentia de presa Basilica

Data publicarii: 13-01-2008 | Media

Patriarhia Romana isi va lansa propria agentie de presa, Basilica, in urmatoarele saptamani, noteaza Gardianul. Parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, a declarat ca agentia va cuprinde informatii din religie, cultura, educatie si invatamant.

Basilica, noua agentie de presa, va fi lansata in trei-patru saptamani si va functiona ca o institutie normala din domeniu, furnizand stiri zilnic. Conform declaratiei purtatorului de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica, agentia va avea fluxul gratuit pentru inceput.

Institutia va fi infiintata pentru a fi pusa la dispozitia retelelor de televiziune si radio "Trinitas" si cotidianului "Lumina", toate apartinand trustului de presa Basilica. Agentia de presa va fi condusa de o fata bisericeasca din tanara generatie. Trustul media, consolidat de Prea Fericitul Daniel pentru Biserica Ortodoxa Romana si pentru enoriasii sai, poarta acelasi nume ca viitoarea agentie de presa, Basilica.

In prezent, Patriarhia Romana detine postul de radio Trinitas, cu 27 de frecvente si patru publicatii, cotidianul "Lumina", "Lumina de duminica" (editiade duminca a cotidianului), "Candela Moldovei" (publicatie lunara) si "Teologie si viata" (publicatie trimestriala). Trustul detine si postul de televiziune Trinitas. Valoarea investitiei nu a fost facuta publica inca de reprezentatii Patriarhiei Romane.

Gardianul

Mai citeste si:

Biserica s-a lansat in afaceri tv
Averea Bisericii Ortodoxe depaseste 3 miliarde euro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: